Get Adobe Flash player
2018. június 19., kedd 15:07

Szüreti Gördülő Dűlők a Villányi borvidéken

Értékelés:
(0 szavazat)
2018. szeptember 29. szombat

Őszi kerékpáros gasztro- és bortúra a Siklósi Várból, a Villányi borvidék aranyló dűlői közt, 5 frissítő állomással, ahol remek borok mellett helyi termékeket kóstolhatunk, mert a helyi érték!

A túra induló állomása a Siklósi Vár, itt a Látogatóközpontban történő regisztrációt követően indulhatnak útnak a résztvevők a szépen megújított siklósi belváros vadonatúj kerékpárútján a kerékpáros körtúrára: Siklós-Máriagyűd – Vokány – Palkonya – Villány – Siklós útvonalon.

A túra során a frissítő állomásokon helyi, kézműves termékeket, kiváló borokat kóstolhatnak vendégeink, majd a Siklósi Várba érkezve kultúrszomjukat is csillapíthatják, hiszen a részvételi díj tartalmazza a vár belépőt is.

Partnereink:
Siklós Vár – Siklós
CzukorBorsó desszertmanufaktúra – Máriagyűd
Máriagyűd kegytemplom – Máriagyűd
Trinitás Kézműves Sajtműhely – Vokány
PalKonyha – Palkonya
Bock Pince, Bock Hotel Ermitage – Villány
Vinotéka és Bormúzeum a Siklósi várban – Siklós

 A túra 40-45 km hosszúságú, részben védett kerékpárúton, részben alacsony forgalmú közúton halad. Előfordulnak benne kisebb emelkedők és vidám lejtők. Átlagos állóképességgel könnyen teljesíthető, egész napos túra, komolyabb edzettséget nem igényel.

Kerékpárbérlési lehetőséget partnerünk, a RentBike Villány biztosít: remek treking kerékpárok és e-bike is bérelhető.

A túrán mindenki saját felelősségre vesz részt. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Az esemény szervezői: Villány-Siklósi Borút Egyesület és Siklósi Turisztikai Egyesület.

Megjelent: 916 alkalommal Utoljára frissítve: 2018. október 01., hétfő 15:21