Get Adobe Flash player
2019. máj. 13., hétfő 14:06

A két legjobb biobor balatoni

Értékelés:
(0 szavazat)

Hortobágy adott otthont hazánk jelenleg egyetlen országos bioborversenyének. És nem csak azért, mert a szőlőn kívül több olyan biotermék is készül a Hortobágyon, amelyek egyre népszerűbbek a hazai és nemzetközi mezőnyben, hanem mert itt található hazánk legnagyobb összefüggő, mintegy húszezer hektár bioművelésű területe. Az itt rendezett XIII. Országos és Nemzetközi Bioborversenyen két balatoni bor, egy olaszrizling és egy cabernet franc lett az idei év csúcsbora.

Magyarországtól nyugatra a bio bor presztízse és minősége is évről évre folyamatosan erősödik, amelyet - ha lemaradással is - de a magyar bioborágazat is próbál követni - emelte ki Kovács Pál borszakújságíró, versenytitkár.
A 13. bioborverseny is azt mutatja, hogy egyre több borász készít kiemelkedően jó bioborokat a hazai fogyasztásnak még mindig csak néhány százalékát kitevő ágazatban. Idén két ország hét borvidékének 10 pincészete képviseltette magát a hortobágyi Ökotúra vendégházban megrendezett borbírálaton - ismertette.

A fehér borok kategóriájában több bronz és ezüst minősítés mellett négy aranyérem született, a csúcsbor minősítést a Dobosi Pincészet Bio 14,92 Olaszrizling 2016 bora kapta. A vörös borok kategóriájában a zsűri két bornak adott aranyminősítést. Csúcsbor címet kapott a Szászi Birtok Balaton felvidéki Cabernet Franc 2017 bora. A csúcsborok borászatai részt vehetnek 2020 február 12-15. között a németországi Nürnbergben megrendezésre kerülő MUNDUS VINI 2020 Biofach nemzetközi versenyén. A győztesek a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. támogatásával jutnak ki a világ legnagyobb bioborversenyére.
Gratulálunk!

Megjelent: 238 alkalommal

Képgaléria