Get Adobe Flash player

Magyar Bortérben az év bortermelője

A Magyar Bortér a Vásárcsarnok (Nagycsarnok) alagsorában 2015-ben jött létre, a magyar bort bemutató kis helyiség egyik eleme a dicsőségfal, ahol az összes Év Bortermelője címmel kitüntetett borász kap egy emléktáblát. A tavaly decemberben megválasztott Koch Csaba Hajós-Bajai/Villányi borász táblájának avatására január 22-én került sor.
Az ünnepséget Zilai Zoltán, a díjat 1991-ben alapító és azóta is gondozó Magyar Bor Akadémia elnöke nyitotta meg, beszédében méltatta a Vásárcsarnok kezdeményezését (30-40 ezer látogatója van a csarnoknak naponta) majd méltatta Koch Csaba munkásságát.
29 éve, 1991-ben kaptam meg az első saját szőlőmet. Az első évben még nem mertem volna kijelenteni, de pár éven belül egyértelművé vált, hogy én is ezzel szeretnék foglalkozni - mondta Koch Csaba, akinek a családjában már tíz generációs múltja van a borkészítésnek. A borász kijelentette: a jövőben még többet fog dolgozni azért, hogy méltó birtokosa legyen a címnek.
Gyakran mondogatom: nincs az a jó, amit ne lehetne egy kicsit még jobbá tenni. Így lesz ez a jövőben is, még többet és jobbat kívánunk alkotni – mondta az év bortermelője, aki azt is érzi már az elnyert díj hatására, hogy olyan fogyasztók is elkezdtek érdeklődni Hajós-Baja iránt, akik korábban nem itták a borvidék borait.