Get Adobe Flash player
2020. február 29., szombat 10:13

Jubileumi Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borverseny eredményei

Értékelés:
(0 szavazat)

Kétszeresen is szép jubileumot ünnepelt a Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borverseny.

25 évvel ezelőtt valósította meg ötletét Kósa Gyula, s szervezte meg első versenyét. Néhány év alatt azonban kinőtte magát, s új lehetőség után nézett az ötletgazda. Így találkozott Csengődi Istvánnal, az István Borház tulajdonosával, aki örömmel vállalta át a házigazda szerepét. Ennek immár 20 éve.

A rendezvény során a csúcsbizottság tagjai voltak Légli Ottó (Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke), a Borverseny elnöke, Frittmann János (Magyar Borakadémia alelnöke, Hegyközségek Nemzeti Tanácsának alelnöke), aki vállalta a Szakmai fővédnöki tisztet, s a Csúcsbizottság elnöki feladatait is, valamint Koch Csaba (Hajós-Bajai Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke, Év Bortermelője 2019), és Kósa Gyula, a rendezvény ötletgazdája.

A későbbiekben a csúcsbizottság kiegészült a borbíráló bizottságok elnökeivel, valamint Csengődi István főszervezővel, s együtt választották ki a Nagydíjas Kadarkát a 8 legszebbnek ítélt bor közül.

A korábbi évekhez hasonlóan szép számú minta érkezett. 110-ből 92 Kadarka bor, valamint 18 Kadarka házasítás. A tételek között a magyarországin kívül Bulgáriából, Szerbiából és Szlovákiából érkeztek borok.

A Kadarka Nagydíjat az M.R. Vinogradi szerbiai vállakozás 2015-ös évjáratú Szabadka-Horgosi homokvidéki Fantazija nevű Kadarka bora nyerte.

A II. legszebb Kadarka címmel az Umenhoffer Pince 2019-es Hajós-Bajai Fehér Kadarkáját tünették ki.

A III. legszebb Kadarka címet Gere Tamás & Zsolt Pincészete kapta 2017-es Villányi Kadarka dűlőválogatás boráért.

Kiemelt figyelmet kapott Maráz Annabella 2019-es Kadarka siller bora, mely szintén aranyéremmel végzett. Annabella a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Iskola borász tanulója.

Díjazottak voltak még a Szentpéteri Borpince, István Borház, Martinkovics Tibor, Koch Csaba, Toronyi György, Prantner Pince, valamint a Császár Pince.

Beszámoló a 2019-es versenyről

 

Megjelent: 328 alkalommal Utoljára frissítve: 2020. szeptember 16., szerda 19:29