Hárs Család Bio Pincészete

Pincészetünk évszázados múltra tekint vissza, melyet családi örökségként gondozunk. Elkötelezett hívei vagyunk a biotermesztésnek és biobor előállításnak, a szőlő növényvédelme a környezetre és az egészségre ártalmas kémiai anyagok nélkül valósul meg immár 17 éve. A hűtött erjesztésű reduktív eljárás eredményeként boraink megőrzik gyümölcsös illatukat és ízüket. Széles termékskálánkban (18 fajta) megtalálhatja az Önhöz legjobban illő biobort, vagy kedvére dönthet a biomust mellett

Cirfandli

A Cirfandli Magyarországon csak a Pécsi borvidéken található. Amíg tőkén van nyűgös a cirfandli és mosolytalan, sok törődést igényel, nehéz termeszteni, ezért kevés is van belőle, de kivételes esztendőkben tokajit környékező aszút ajándékoz. A cirfandli jellegzetesen karakteres íz- és illatvilágú, semmi mással össze nem hasonlítható bor. Jellemzője a száraz virágcsokorra emlékeztető illat, s ha tároljuk a bort, előjönnek az aszalvány ízek, benne kajszi és őszibarack és egy érintésnyi dohány is. Színe többnyire aranysárga, zöld árnyalatokkal.

Juhfark

Magyar eredetű fajta, igazi Hungaricum, amely leginkább Somlói borvidékhez kötődik, de jellegzetes a Mecsekalján is. Nevét hosszú, sűrű, hengeres fürtje ihlette. Kemény, karakteres száraz bor, illata elég jellegzetes, leginkább birsre, csonthéjas gyümölcsökre hasonlít. Tüzes, férfias nedű, különleges savakkal. Halételek kitűnő kísérője, de ropogós savai miatt jól illik a zsírosabb, olajosabb ételek mellé is.

Cabernet Sauvignon

Illatában a fekete ribizli, menta és pörkölési jegyek törnek elő. Ízében megőrzi gyümölcsösségét, fekete ribizli, érett cseresznye, meggy, fűszerpaprika, édes fűszerek, cédrusfa és pörkölési aromák érezhetőek. Határozott struktúrájú, rusztikus stílusú, élénk savú bor, súlyos, robosztus testtel, erőteljes tanninokkal és magas alkohollal.Gazdag tanninja miatt intenzív ízek, füstölt aromák, emésztést könnyítő hatása miatt fűszeres grill ételek, gazdag vörös húsok párja.

Illatos Cuvée

A pincészet rezisztens fajtákból álló tájkísérletéből származó házasítása. Gyöngyözőbor is készül belőle.Parfümös illatát a Jázmin (8/1 számú fajta), savait a Borsmenta (01/1/168 számú fajta), testességét némi kesernyével a Pannonija szőlők bora adja. Az abszolút biobor, hiszen ezen szőlőket gyakorlatilag kémiai növényvédelem (permetezés) nélkül termesztik.

Hárslevelű

Kárpát-medence egyik őshonos szőlőfajtája, amely főként Tokaj-hegyalján,de a pécsi és a villány-siklósi borvidéken is otthon van. A hárslevelű nem elterjedt fajta, pedig adottságai alapján akár a magyar borok egyik zászlóshajója is lehetne, köszönhetően a mézes édesség, telt zamatok, finom savak harmóniájának. Íz- és illatgazdag, de illata könnyű, nem muskotályos vagy parfümös, inkább hársmézre utal. Emellett szelídgesztenye, virágpor és szegfű fedezhető fel benne. Ízben enyhén fűszeres, savai elegánsabbak, mint a furminté, fanyar utóízzel bír.


www.harspinceszet.hu

 

 

 

 

 

További információk

 • Név: Hárs Család Bio Pincészete
 • Cím: 7753 Szajk, Pincesor 472.
 • Telefon: +36 69 361 239, +36 20 992 0288
 • Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Webcím: www.harspinceszet.hu
 • Borvidék: Pécsi borvidék
 • Szőlőültetvény területe: 20 ha
 • Fajta összetétel: Bianca, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Chardonnay (Kereklevelű), Cirfandli, Cserszegi Fűszeres, Hárslevelű, Juhfark, Királyleányka, Merlot, Olaszrizling, Ottonel Muskotály (Muscat Ottonel), Portugiser (Kékoportó), Szürkebarát (Pinot gris), Tramini, Zöld Veltelini
 • Szőlőfeldolgozás: saját ültetvényről
 • Erjesztő tér jellege: hűtött, reduktív
 • Érlelő tér jellege: fajtafüggő (fahordó, nem-fahordó is)
 • Borkostoló: Igen
 • Borkostoló létszám: max.70 fő
 • Hideg-meleg étel biztosítása: igen (előzetes egyeztetés alapján)
 • Szállás: Nem