Birs, hárs, furmint, Tolcsva

Ételeinkhez egy „kis” és egy „nagy” borászat borait ajánljuk Tolcsváról...

Birsalmás jérce

Hozzávalók egy 1-1,5 kg-os jérce, 2 vöröshagyma, 3-4 birsalma, só, bors, gyömbér, grill fűszersó, zsír.

Elkészítés: a megtisztított jércét sóval, borssal, gyömbérrel meghintjük, zsírral vékonyan kikent tepsibe tesszük. A birsalmákat kimagozzuk, cikkekre vágjuk, a megpucolt vöröshagymát felkarikázzuk, ezekkel megtömjük a jérce belsejét, a kimaradt birseket, hagymát ráhelyezzük a jércére, és a jérce köré, az egészet megszórjuk ízlés szerint grill fűszersóval, a tepsit alufóliával lefedjük, sütőbe tesszük 180 fokon kb. egy óráig, amikor kész levesszük az alufóliát és néhány percre visszatesszük a sütőbe pirítani.

 Grand Tokaj N°8 SZÁRAZ 2019

A pince reduktív alapokon nyugvó házasítása furmintból és hárslevelűből összepakolva. Világos zöldessárga szín. Illatában tiszta, szép gyümölcsösség, körte, barack, tavaszi virágokkal. Kóstolva a Hárslevelű és a Furmint házasításának komplex, a Tokaji Borvidék nyolc hegyközségének sokrétű ízvilága jellemző. Illatát harmonikus íze követi, a Hárslevelű mézes virágosságát a Furmint vitalitása, testessége teszi teljessé.

Birsalmás diós palacsinta

A saját készítésű birsalmalekvárba szintén saját termésű diót daráltunk, jól összekevertük, és megtöltöttük a palacsintatésztát.

Kincsem Kastély Szőlőbirtok Boszorka

A pincészet egyetlen tisztán reduktív Furmint & Hárs félszáraz cuvée-je – nem titkolt célja a fiatal generáció meghódítása egy kis Boszorka által. Intenzív illat, sok sárga húsú gyümölccsel, sült almával, kis édesfűszerrel. Fiatalos savak, gömbölyded maradék cukor, tartalmas jó ivású bor.

Boszorkány: dűlő a Kincsem lábánál, innen az elnevezés.

 

 

 

Megjelent: 1114 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. október 31., hétfő 17:54

Képgaléria