Hauser, a furmint rajongója

Stjepan Hauser, a világhírű horvát csellista,  a 2CELLOS nevű csellóduó egyik tagja. Ő és a társa, Luka Sulic egyedülálló, rockos stílusukról és a klasszikus zenei darabok újragondolásáról váltak ismertté.

Stjepan Hauser Magyarország iránti rajongásáról is ismert. Most a magyar borok iránti szeretetét is megvillantotta, amikor piacra dobta saját nevével fémjelzett borát.  Hauser úgy véli, ahogy a modern és a klasszikus zene egyaránt megszólaltatható egy hangszeren, mondjuk a csellón, a hagyomány és az innováció ugyanúgy kifejezésre juttatható a legfinomabb borokban. Vágyott arra, hogy ilyen tekintetben is megmutassa magát. Még nem ő a borász, saját nevével ellátott borszortimentje megkreálására a Mad Wine-t kérte fel. A szép kiállítású tételekről azt mondta, ebben a formában legalább bárki romantikus vacsorájának része lehet...

Ultra prémium borok a HAUSER-től

A modern és a klasszikus zene egyaránt megszólaltatható egy gyönyörű hangszeren; ugyanúgy a hagyomány és az innováció fejezhető ki a legfinomabb borokban.  A  HAUSER Wines a világ legrégebbi körülhatárolt borvidékének Grand Cru termőhelyeiről készült modern borok, amelyek innovatív megközelítéssel fejezik ki a történelmi szőlőültetvények vitathatatlan értékeit.
A HAUSER Furmint egy pompásan összetett, ásványos száraz fehérbor, nagy eleganciával.
A HAUSER édes bor összetett, zamatos és hosszan tartó, és a természetes édesség és a sav tökéletes egyensúlyát mutatja.
A hagyományos szőlőfajták házasításának művészete a nemes és vonzó Furmint, a karizmatikus Hárslevelű és a csemege Sárgamuskotály valódi értékeit mutatja be. Igazi remekmű.

Stjepan Hauser a boraihoz készített videóban egy amorosot alakít, háttérben a lenyűgöző tokaji borvidékkel.  Népszerűségének vélhetően hozadéka lesz, hogy egyre több külföldi borszerető figyelmét fordítja Tokaj, Mád, illetve a furmint felé.

Forrás: hauserofficial.com, magyarkonyhaonline.hu

Utoljára frissítve: 2023. február 27., hétfő 12:46