Heimann Családi Birtok

Családi vállalkozás több, mint 250 éves hagyományokkal. A minőség felé elkötelezett borászkodás. Borainkra kíváncsi vendégeinket az Iván-völgyi tetőre várjuk, ahonnan majd minden dűlőnkre rálátni. A présház és birtokközpont előtti Messzelátó teraszról elénk tárul az egész Sárköz és Gemenc. A völgyek felé fordulva kedvesen ölel a sok kis présházzal tarkított Pannon táj. Vendéglátás csak előre egyeztetés alapján.

Kadarka 2013
Könnyű, fűszeres és finom

A fajta különlegesen fűszeres-gyümölcsös ízjegyeket mutat, amit reduktív körülmények között igyekszünk kibontani és minél jobban megőrizni. Illatban piros áfonya és ribizli jelentkezik, szájban ropogós fűszeres gyümölcsök, frissesség, ami az idővel szépen besimul és harmoniává érik. A P9-es, fűszeres kadarka ültetvény az Iván-völgy tetején lévő 1,4 ha-s területről való, melyet 2011-ben átállítottuk hagyományos karós művelésről kordonosra. A terhelés 1 fürt/hajtás, ami 6-7 fürtöt jelent, és átlagosan 1,4 kg-ot tőkénként. Ezt az Iván-völgyi termést 5%-ban kiegészítettük a kadarka klónkísérletből származó legszebb fürtökkel. Kadarakához képest viszonylag korai szüret, szeptember közepén. Erjesztés acélban, irányítottan, érlelés főként acélban, de két hónapig 50 hl-s fahordóban is volt a tétel. Palackozva 2012. május elején.

Kékfrankos 
Üde, tiszta kékfrankos

Szépen nyíló cseresznye-meggy illat, közepes test, gyümölcsök, jó arányok. Semmi nem túlzó nincs ebben a könnyen érthető és nagyon szerethető kékfrankosban. 100% kékfrankosból, javarészt Bátáról vásárolt szőlőből készült. 2-2,5 kg tőketerhelés. Erjesztés fakádban illetve acéltartályban, hőmérséklet kontroll mellett. 50 hl-es fakádakban és nagyhordókban, közel 1 évig érleltük. 2012. őszén került palackba.

Merlot 
Gasztro-slágerünk

A merlot fajtáról elmondható, hogy világfajtaként a borvidékünkön igazi otthonra talált. A kezdetek óta meghatározó fajtaborunk, mely számos étterem borlapján akár poharanként is fogyasztható. Bírja a borvidék minden kedvességét, gyümölcseit és eleganciáját is egyben. A 2012-es évjárat száraz és meleg időjárása markáns, érett tanninokat, finom savakat és nagy testet adott. A Batti keresztnél lévő ültetvényünk 3 hektáros darabjáról szüretelt szőlőt és kisebb területek termését integrálja. Az alkohol kordában tartása érdekében az utóbbi években kétszerre szüreteljük. Tőketerhelés összesen 2 kg/tőke.

Birtokbor
Borászatunk névjegye

A Heimann Birtokbor pincénk névjegye, melyet a legjellemzőbb tételeink alkotják. A csúcsboraink jóivású, de sokrétű, izgalmas belépőjének szánjuk. 50% cabernet franc, 28% merlot, 17% kékfrankos és 5% syrah alkotják. A szőlők javarészt a Batti keresztnél lévő ültetvényünkről valók. Tőketerhelés 1,2-1,7 kg. Erjesztés nagy fakádban, betonkádban és acéltartályban. Almasavbontás után 20 hónapon át érleltük elsősorban 1000 literes tölgyfahordókban. Palackozás 2013 nyarán.

Barbár
Allegro Barbaro

A Barbár pincénk vezető házasítása. Mi megtaláltuk benne mindazt, amit egy nagy borban keresünk: megfejtendő, rejtélyes ízeket, sok gyümölcsöt, mélységet, emlékezetességet, egyediséget és az izgató teljességet. A név és a történet Heimann Zoltán lelke, amihez Bartók Béla adta az ihletet: amikor Bartók zenéjét egyes kritikusok barbáriasnak titulálták, válaszul megkomponálta az Allegro Barbarot. A Barbár jól harmonizál ezzel az eklektikus zongoradarabbal: úgy erős és tartalmas, hogy egyszerre megmarad elegánsnak, nagyon sokszínűnek és szerethetőnek.

www.heimann.hu

További információk

 • Név: Heimann Családi Birtok
 • Cím: Szekszárd
 • Telefon: +36 20 961 7101
 • Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Webcím: www.heimann.hu
 • Borvidék: Szekszárdi borvidék
 • Szőlőültetvény területe: 25 hektár
 • Fajta összetétel: Cabernet Franc, Kadarka, Kékfrankos, Merlot, Pinot Noir, Portugiser (Kékoportó), Syrah / Shiraz, Viognier
 • Szőlőfeldolgozás: saját ültetvényről
 • Erjesztő tér jellege: Fa, beton, acél és műanyag erjesztő kád
 • Érlelő tér jellege: Pincében barrique és ászok hordókban
 • Borkostoló: Igen
 • Borkostoló létszám: előre bejelentéssel
 • Hideg-meleg étel biztosítása: igen (Melegétel min. 10 főtől!)
 • Szállás: Nem